Най-дългата мартеница – ден, място и час

февруари 28, 2011 от  
В категория Инициативи, Новини

Лого на Най-дългата мартеница

Най-дългата мартеница ще бъде показана на 3 март 2011 г. от 15:00ч. пред главния вход на НДК в гр. София. Очакваме да се видим там!

Ротаракт клуб София Интернешънъл и Национално обединение “Съхрани Българското” ще изработят най-дългата мартеница някога създавана в България. Целта на инициативата ни е да привлечем вниманието към символите на българската култура и да увлечем в това българи и почитатели на българската традиция от целия свят.

Инициативата се осъществява под патронажа на г-н Красимир Ганчев, Дистрикт Гуверньор на Ротари – България.

Нашата идея е да съберем, в рамките на месец февруари 2011, мартеници с минимална дължина 30 см и неограничена максимална дължина, от всички желаещи да се включат в инициативата. Събраните мартеници ще бъдат привързани една за друга като по този начин се оформи възможно най-дълга верига.

Мартениците могат да бъдат както купени, така и направени от самите вас, можете да участвате индивидуално или да превърнете това в проект сред познати или група хора, в която участвате като изработите заедно вашата мартеница.

Дори и да не сте в България, вашата мартеница може да стане част от този проект – като я изпратите до нас по пощата, като разкажете за инициативата сред вашите познати и други българи около вас и заедно направите своята част.

С цел да реализираме този проект, ние поставяме фокуса върху неговото общобългарско значение като се обръщаме към всички – отделни хора и групи – с покана да изпратят до нас мартеница, която да стане част от проекта. На 3 март 2011 г. проектът ще бъде показан в гр. София като на този ден всеки, който все още не се е включил, ще може да дойде и лично да завърже своята мартеница. Всяка мартеница получава уникален номер, а всеки участник – дигитален сертификат за участие.

Be Sociable, Share!

Коментарите за изключени.